Wednesday, March 14, 2018

Saturday, January 27, 2018

Blockage

Ya Allah .. sejak insiden husben pengsan di kubur 25 dec lepas .. dia sering sakit2 dada. Baru2 ini, ada org menegur yg artery husben ada blockage. Aku tak sangsi .. bila tanya, macam mana awak tahu.. dia kata aku tengok dari telinga dia. Nampak tu... Allahuma yashfeek...

Monday, December 25, 2017

25th Dec .. utk ibuk

ibuk, kenapa bila i tatap gambar ibuk lama2 hati i jadi sedih sangat.. airmata i mula meleleh.
ibuk, tahun ni i sedih sangat sbb yeh tak mau ikut gi kubur. yeh mungkin kecik hati dgn i. i tak tahu macam mana nak pujuk dia, buk. i pendam jer rasa ni dlm hati. malam2 bila org dah tidur, i nangis. i cuma ada tempat ni jer utk berbual. i tak suka nak cakap dgn org.. bukan org paham pun.
ibuk, semoga ibuk tenang ya.. bersama ayah, anja, adeena ..
ibuk, ariel ada nyanyi lagu utk ibu tau hehehe .. saja nak side track sbb mana i dah bengkak ni.
kejap lagi kita sampai ke pusara ibuk, ya. Sayang sangat ... *cium pipi ibuk*

Tuesday, December 19, 2017

rajuk

.. bagaimna harus aku memujuk hati yang rajuk? Ya Allah, sedangkan hati ini sendiri terasa diguris. Allahuma Yasir ..πŸ’–πŸ’–πŸ’–

Sunday, December 10, 2017

Ruang

Alhamdulilah, aku masih ada ruang utk berbicara tanpa melukakan hati siapa-siapa. Di sini lah taman langitku .. taman utk aku meluahkan rasa.

Kebelakangan ini aku sering sakit. Sakit kepala, sakit jiwa dan raga. Sakit hati dan perassan. Ya Allah, apakah ini kehidupan ibu dulu dan sekarang aku juga melaluinya ...

Kadang-kadang hati ini iri dengan kehidupan orang lain ... Astaghfirullah alazim ..

Ya Allah bantu aku ..

Wednesday, August 30, 2017

Doa

Tadi kat kelas .. Kak Jun mintak ustaz bacakan doa utk aku dan Dewi. Panjang doa ustaz buat kami. Amiin amiin amiin .. semoga dimakbulkan oleh Allah.

Rindu hati dgn adik dan anak2 sedara .. rasa mcm lama tak jumpa memandangkan exam anak2. Now exam dah over .. Ya Allah, kumpulkan kami semula dlm rahmat Mu, Ya Allah.